Dit is de website van saxofonist Allard Buwalda

 

Ik ben verbonden aan het ArtEZ Conservatorium te Zwolle als Hoofdvakdocent Saxofoon Jazz en Pop / docent Minor-Studio en lid van Blazers-sectie The Jayhorns.

 

Op deze site heb ik speciaal voor de gedreven saxofonisten wat Instructie-video’s gezet met een aantal tips en tricks aangaande de saxofoon, je kunt het vinden onder Media (Video), ik hoop dat je het nuttige informatie vindt en zo meer plezier gaat beleven aan het saxofoonspelen.

 

AB Endwood Studio: Een nieuwe naam voor de Studio, want: In de zomer heb ik de AB-Studio volledig ge-refurbished! Snellere processoren, betere UAD interface, update’s, micro’s etc. As we speak wordt de studio akoestiek zeer professioneel aangepakt door niemand minder dan Jelle van der Voet van Pinna Acoustics. Verder naast mijn AKG 414 B-ULS ook een hele mooie Neumann U87 (en vintage pre-amp)aangeschaft, met dank aan Maartens Sound & Vision! Top! Zo kan mijn zoon Thijs zijn Dance Producties mixen (Tyson Bay) en ik een nog professionelere opname-kwaliteit leveren.

Laatste studio nieuws: net allemaal fluitjes en klarinetjes ingespeeld voor de nieuwe Ned.film: Gek van Geluk. Tevens div. leaders binnenkort op TV.

 

Meer nieuws:

Ik ben dit jaar uitgenodigd om artistiek directeur te zijn (jawel..) van het Nederlands Studenten Jazz Orkest. Uiteraard voel ik mij zeer vereerd, de audities zijn reeds geweest en ik ben erg enthousiast over het algehele niveau, niet alleen qua spelen, maar ook qua organisatie en hoe de studenten onderling met elkaar omgaan. Kortom erg inspirerend en dus heb ik erg veel zin in de Tour in December!

Detail in deze: Deze Tour wordt de eerste keer dat ik met mijn zoon Thijs op 1 podium sta (Tyson Bay)…. dat vind ik toch wel een beetje speciaal en ben dan ook erg trots! Check binnenkort Facebook voor de eerste poster met onze namen!!

 

Openluchttheatertour met de Eversband in september jl. was een dermate groot succes dat er waarschijnlijk een vervolg gaat komen in mei/juni 2018, houd de website in de gaten!

Momenteel is ook “De Kwis” weer gestart op de TV, 7 shows, iedere zaterdagavond tot eind december, en in het voorjaar wederom!

The Voice of Holland Live-shows beginnen dit seizoen pas in januari t/m februari, er zijn dit jaar helaas maar 4 Live-shows.

Nieuwe Theatertour met de Eversband start weer vanaf oktober 2018, check svp de site voor de data en de schouwburgen!

 

Check de Jayhorns blazersapp als je met programeren etc. bezig bent, echt de moeite waard! — HORNSECTION HD—-  De reviews oa uit Amerika zijn al zeer positief en er is al weer gewerkt aan een update! Check ook de facebookpagina van de Jayhorns, als je op de hoogte wilt blijven van de laatste ontwikkelingen, want er komt nog een leuk blazers item aan op de Radio waaraan wij meewerken!..en DOWNLOAD de app natuurlijk!!

 

Mocht u wat meer van mij willen zien en horen, volg mij dan ook op Facebook svp.

 

Veel plezier en ik hoop u in de toekomst bij een optreden te mogen begroeten..

Allard

 

PS

Kijk evt. ook op andere verwante website’s: www.selmer.nl , www.jayhorns.nl en www.artez.nl en natuurlijk op Facebook!

 

 

Hierbij een selectie uit mijn agenda voor de komende tijd

———-2017———–

 

November

- div. Gigs Eversband, check de site!

- 21 TV opnames Sinterklaas uitz.

-23 TV opnames België, ” Steracteur, sterartiest”

- div. TV opnames ” De Kwis”

- 29 AHOY met Jayhorns (groot ING evenement)

- audities/rep. weekeinde met NSJO in voorbereiding op de tour in december

December

- div. Gigs Eversband, check de site

- opstart en optr. Luxor jubileum programma

- div. TV opnames ” De Kwis”

- 11 t/m 17 rep. week NSJO

- 18 t/m 23 Tour NSJO (div. plaatsen Ned.)

———-2018———–

 

Januari

- 6 Concertgebouw Jubileumconcert Rob de Nijs 75 jaar!!

- Div. TV opnames TVOH (seizoen 8)

- Div. Gigs Eversband

Februari

- Div. TV opnames TVOH (seizoen 8)

Maart

- Div. TV opnames van de Kwis

- Div. Gigs Eversband

April

- Div. TV opnames van de Kwis

- Div. Gigs Eversband

Mei

- 5 laatste opname De Kwis

- optie Eversband Openluchttheatertour (check de site..)

Juni

8/9/10 – optie Stadionconcerten Guus Meeuwis

July

7 – optie Eversband

Dat was het weer voor nu, veel luister en kijkplezier, tot snel..!!

Groeten Allard