ALLARD BUWALDA

 

U kent hem misschien inmiddels van TV/Radio en Theater, waar hij de afgelopen 25 jaar al te zien en te horen was bij div. shows van o.a. Paul de Leeuw (De Kwis), The Voice of Holland,  Idols, X-Factor en de Edwin Eversband om maar een paar te noemen..

 

Verder is de kans zeer groot dat u hem onbewust vrijwel dagelijks hoort, aangezien hij als studio-musicus verantwoordelijk is voor div. Radio/TV en Recl.-tunes.

 

Naast z’n solistische kwaliteiten werkte hij ook mee aan ontelbare CD’s van nationale en internationale artiesten met z’n blazerssectie The Jayhorns (o.a David Guetta, Alain Clark, Marco Borsato, etc.)

 

Geboren te Leeuwarden in 1967, speelde reeds saxofoon vanaf z’n zevende, in de plaatselijke harmonie, eerst saxofoon en later ook klarinet en dwarsfluit. Ging vervolgens klassiek studeren in Groningen alvorens lichte muziek te gaan studeren te Hilversum. Begin jaren negentig rondde Allard zijn Conservatorium studie te Hilversum uitmuntend af, als docerend en uitvoerend musicus.

 

Als lead-alt/solist maakte hij deel uit van o.a. The Skymasters, AB-4, The Beau Hunks, Cor Bakker-4 en tot 2007 het Jazzorchestra of the Concertgebouw.

 

Inmiddels zijn we een flink aantal jaren verder en is Allard reeds toegetreden tot de zo smalle top van de Nederlandse musici en heeft al in 1990 twee Jazz prijzen in de wacht gesleept nl. de prestigieuze Pall Mall Swing Award en de Denon Swing Award.

 

Tevens heeft hij drie solo CD’s gemaakt: Together (1992), The Right Track (2005) en in 2008 The Return of the Elephant met The Phonebone Quintet welke is genomineerd voor een Edison Jazz Award.

 

Schijnbaar moeiteloos weet hij zich te bewegen binnen de div. stijlen van de Jazz- en Popmuziek, hierbij maakt hij op lyrische wijze virtuoos gebruik van alle saxofoons, klarinetten, fluit en piccolo.

 

Sinds 1996 is Buwalda verbonden als Hoofdvak-docent Saxofoon Jazz en Pop aan het Artez Conservatorium te Zwolle

 

 

Download’s :

Allard korte bio

Allard Buwalda CV 2012

Persfoto (zip)