Hallo muziekliefhebbers, hier het archief van de afgelopen jaren met daarin een aantal highlights etc., veel leesplezier! Het is absoluut niet meer up to date helaas, ik ben te ver achterop geraakt, maar ik laat dit toch nog maar staan, wie weet komt er toch nog een update…!

 

>>>>>>>>>September 2012<<<<<<<<<<<<

 

Over het afgelopen jaar:

Aangezien ik nog een tijdje moet bijwerken, begin ik deze keer begin 2011 en ga zo langzaam richting september 2012.

Ik start dan maar met de TVOH finale 10/11 met natuurlijk de finalist Ben Saunders… daar hoor je tenminste nog wel iets van..

In maart 2011 op pad geweest met de hele saxofoonklas Enschede (10 studenten)naar Parijs/Mantes naar de fabriek van Selmer, was weer absoluut een hoogtepunt, ook al ben ik er natuurlijk al vaker geweest. Benieuwd naar de nieuwe Reference Sopraan, waar ze erg geheimzinnig over doen.

Dan later die maand het Seabottom Festival, erg leuk en met Cor Bakker, Hans van Oosterhout, Maarten van der Grinten en Clemens van der Feen oa eigen liedjes gespeeld, voelt dan erg goed, blijft toch jammer dat ik zo weinig jazz en festivals doe, maar het is niet anders… er is gewoon steeds minder te doen op dit gebied..

Met de Jayhorns hebben we een erg leuke tour gehad met Borsato in het Gelredome en Antwerpen in de maand mei, spectaculair!!

Met Guus Meeuwis natuurlijk weer in het PSV stadion in juni met… oa.. Doe Maar! Erg leuke gesprekken gehad met Henny Vrienten aan de bar, is toch wel een absolute jeugdheld en een muzikale duizendpoot, respect!!

Dan in Oktober met Cor Bakker-4 met Madeline Bell naar de Antillen, Curacao was leuk, maar echt verliefd geworden op het kleine maar mooie en relaxte Bonaire!! Ook nog gesurfd (al ging het niet echt lekker de eerste keer…) wat een paradijs! Hoop er weer eens terug te komen!

In december 2011 een zeer koud optreden met Cor voor de KRO… Kerststerren… mijn hemel, was echt super koud en dan ook nog wisselen van instrumenten … echt geen doen, maar er toch gelukkig zonder al te veel kleerscheuren doorheen gekomen. Vrees dat alleen de collega’s die ook ‘ dubbelen’ weten hoe lastig het toch blijft en zeker buiten met 9 graden Celsius..

TVOH liveshows waren ook al weer in volle gang met als winnares Iris Kroes…(uit Friesland..) Nog iets grappigs (blijft onder ons), maar we moesten weer erg veel wachten, dus ik heb het Vaarbewijs 1, 2 en mijn Marifoon examen gehaald in deze tijd… toch nog wat nuttigs gedaan met al die wachttijd….erg veel profijt van gehad deze zomer met de boot van mijn zwager.

In de maanden februari en maart  had ik het eigenlijk wat rustiger dan normaal, en had dus wat tijd voor andere projecten. In februari een jazz-sessie gedaan in Culemborg, zijn ook een aantal Youtube filmpjes van op mijn site. In maart een paar optredens met de zangeres (franstalig) Sandra van der Meer met oa. gitarist Kees de Groot, en eind maart weer het Seabottom festival met Cor Bakker in de grote zaal, erg leuk, was deze keer echt een complete reünie van saxofonisten, gezellig bijgepraat backstage met Ben Herman, Toon Roos, Jan Menu en Tom Beek om een paar te noemen…

In Mei gingen we met de Eversband het theater in, alles was uitverkocht en het hoogtpunt was wel Carré natuurlijk. Helemaal top, en gaan we gelukkig in 2013 weer doen!! Een aanrader!!

Eind Mei ook nog muziek (dwarsfluit/ tenor) ingespeeld voor de film ” De Verbouwing” , in july muziek voor AH, in augustus een intro-tape voor de Ashton Brothers en in september fluitsolo’s voor Dieter Falk (Duitsland) Alles thuis in mijn eigen studio opgenomen, werkt echt erg lekker zo.

Ik laat het hier maar weer even bij, veel luisterplezier de komende tijd

 

>>>>>>>>Oktober 2010<<<<<<<<<

 

Over afgelopen half jaar:
Ik begin maar waar ik de laatste keer ge‘indigd ben, dus rond maart 2010. Hoogtepunten die maand toch de sax-dag in Hengelo, wat een enthousiaste muziekschool (directeur en docenten !!). Heb geprobeerd toch weer 2 afwisselende workshops/concert te geven over de sax en improviseren. Iedereen deed enthousiast mee, gaan we vaker doen!
En dan het Seabottom Jazzfestival in Lelystad, helemaal goed om met het TV-orkest van Cor Bakker al die regionale talenten te begeleiden in de Jazz, gaan we volgens mij ook vaker doen..!
Dan in april de Selmer sax-dag bij de firma Bakker in Muiderberg, veel spelen voor de deelnemers was de opdracht, mini-concertje van mij en nog wat inhoudelijk op wat liedjes ingaan. Had wel het gevoel dat er mensen zijn die nog wat meer de diepte in willen qua harmonisch verhaal en impro, dus meer persoonlijk, vandaar ook het nieuwe initiatief in november, ben benieuwd of die mensen zich dan ook aanmelden….!?!
In mei natuurlijk de live-38 XXL, was weer spectaculair met Borsato en Guus (live-premiere van Schouder aan Schouder)
Dan in juni met dezelfde heren de Stadion conc. van Guus, leuke ervaring om de sax-solo’s met Marco te doen (zie ook Youtube..) kicken !! Gelukkig heeft niemand iets gemerkt van mijn kleine voedselvergiftiging in Heerenveen … oei, wat voelde ik mij beroerd die dag….
In Juli vlak voor de vakantie nog Westergas-Live met Borsato, heerlijk weer, en dan is Amsterdam mooi!!

Na de vakantie was het na 15 jaar dus over met alle TV avonturen met Paul de Leeuw (althans voor ons..), ik heb nog wel een SBS-lookalike poging gewaagt van een paar uitzendingen, maar die zijn alweer gestopt…
Maar daar is alweer een nieuwe TV topper, nl. The Voice of Holland, waarvan de Live-shows starten half nov…. ben benieuwd !
Tot slot kijk ik erg uit naar het duo concert met Cor Bakker in het Bethanienklooster te Amsterdam op de 3e nov. en het concert met de Friese Fanfare Constantia..

Dat was het weer voor nu, veel luister en kijkplezier, hoop je op een optreden te mogen begroeten..!!
Groeten Allard !!

 

>>>>>>>>>MAART 2010<<<<<<<<<<

 

Over het afgelopen half jaar:
Tja, dan kijk je eens terug in je agenda en dan is er toch best weer veel de revue gepasseerd. Natuurlijk de TV uitzendingen met Paul, al verliepen de kijkcijfers wat stroef (en de uitzendingen af en toe ook..).
En na jaren afwezigheid toch op 11 oktober weer even terug bij het JOC, als gastsolist en wel in Leeuwarden. Was een heerlijke relaxte middag, al waren er maar erg weinig muzikanten over van de ‘oude’ garde, dat geeft toch te denken helaas. (ook op Youtube)
Later die maand de Marco en Friends concerten, topsfeer !! was heel erg leuk om te doen !! en de Jayhorns hebben zich van hun beste kant laten horen met al die artiesten!
In november dan een perfect georganiseerde saxofoondag in Barneveld, waar ik met Rob van Bavel een mini-concertje heb mogen geven, ik zag dat er wat mensen dat op Youtube hebben gezet… tja, zo gaat dat tegenwoordig natuurlijk.
Later in die maand toch weer een lead-alt gig (gebeurt niet veel meer..) met het MJO, een concert met de NY Voices, geweldige avond, goede bigband onder leiding van Joan Reinders.
De winter zetter zich echt in zo half december, en toen zaten we met de sectie (Jayhorns) een paar dagen in het rustieke Hardenberg, een theaterconcert met de Eversband. Voor herhaling vatbaar denk ik, wat een succes !!
Op oudjaar werden de uitzendingen van Paul dat seizoen afgesloten en tevens het programma, dat vanaf maart weer gaat beginnen in een andere vorm en met een andere naam, ben benieuwd !

Tot zover maar weer, mocht je meer info willen over iets, mail dan svp naar:  info@allardbuwalda.nl ,
Geniet ervan, tot ziens bij een optreden..!! groeten Allard

 

>>>>>>>>November 2009<<<<<<<<<<

 

Over afgelopen half jaar:
In juni nog de stadionconcerten gedaan met Guus Meeuwis en Concert at Sea met Marco Borsato, er was toen nog niets aan de hand, maar zoals reeds uitgebreid besproken was dat twee maanden later een heel ander verhaal, met het failliet gaan van T.E.G. Overigens waren de concerten van Marco and Friends in oktober heel erg relaxed en zeer afwisselend. Uit nood geboren, maar wellicht voor herhaling vatbaar…
In de maand juli is het meestal zeer rustig voor mij en dus greep ik de gelegenheid aan om te beginnen met het “City Grooves” project. Wat blijft het toch lastig om te beginnen..!! Resultaat is toch dat we al goede opzetjes voor 2 liedjes hebben, met dank aan de fantastische Michel van Schie (bas) en Ronald Kool (keys). Het begint nu vorm te krijgen, al merk ik in alle eerlijkheid dat het nu weer zoeken is naar tijd en energie voor dit project tussen alle drukte door. Maar wat we nu hebben voelt al erg goed !! Wordt wederom vervolgd..
Het jazz optreden met Nancy Morano was erg geslaagd, een leuk weerzien ook met Rob van Bavel en Ronald Douglas.
Het North Sea Jazz optreden was ook een positieve verassing, met de Beau Hunks sax-sectie in de ad-hoc Bigband en wat een klarinettist die Ken Peplowski, toffe gast ook !!
Voor de rest een heerlijke zomervakantie gehad in Friesland, onze favoriete stek !
Zoals iedereen inmiddels wel gemerkt heeft is Paul de Leeuw in september toch weer met een nieuwe show begonnen, leuk is wel dat het orkest nu een wat meer aanwezige rol lijkt te hebben. Michael Buble is al weer langs geweest en met name dat soort dingen vinden wij als muzikanten helemaal top natuurlijk !!

Tot zover maar weer, mocht je meer info willen over iets, mail dan svp naar: info@allardbuwalda.nl ,
Geniet ervan, tot ziens bij een optreden..!! groeten Allard

 

>>>>>>>>>Mei 2009<<<<<<<<<<<

 

Het gaat goed met de verkoop van de CD “The Return of the Elephant” , zeker getuige het feit dat onlangs mijn hele auto is leeggehaald door kennelijk muzikale dieven, aangezien ze naast alle navigatie/radio etc. -apparatuur, ook een koptelefoon en een hele doos met nieuwe CD?s hebben meegenomen!. Dat worden vette schnabbels in Polen en Roemenie binnenkort…ha, ha..zucht..
Het nieuwe project “City Grooves” krijgt in mijn hoofd steeds meer vorm, maar daar is het helaas tot nu toe bij gebleven…wordt vervolgd.!!
Enkele hoogtepunten vanaf januari:
-    Concert januari met de fantastische brassband “De Waldsang” , heerlijke avond en wat spelen ze muzikaal en     zuiver..!!
-    Borsato in Antwerpen, zelfs leuker en intiemer dan in het Gelredome, niet gedacht..
-    Div. studio gigs voor o.a. TV-progr. Dating in the dark, Lekkere Meiden, nwe CD Nick en Simon en Alain Clark     (o.a. single Hold on), nwe CD Soulsister (Belgie)
-    Grote Live-38 (april) in Jaarbeurs Utrecht met o.a. Guus M., Jan S., en zelfs Marco Borsato.. stond gezellig     een aantal nrs bij ons in de sectie met een trompet aan zijn mond…lachen..
-    2 Optredens met het Saxophone Soctette in Antwerpen, grote volle zaal in het Conservatorium. Eindelijk weer     eens lekker gespeeld met deze groep, het blijft toch uniek, er waren ook veel fans uit Nederland zag ik..!!
-    Bigband uitzending X-factor, spectaculair..!! Helaas maar met 4 saxen… zeker geen geld…ahum..
-    Mei, Jury Bigbandfestival Hoofddorp
-    31 mei, concert Rob van Bavel, Jasper Somsen en Nancy Morano in Wageningen, ken haar niet maar ben erg         benieuwd..!
-    Juni, concerten Guus Meeuwis (kan niet wachten.!!)
-    26 Concert at Sea, Borsato
-    11 juni, optreden met Bigband op NSJF

Tot zover maar weer, mocht je meer info willen over iets, mail dan svp naar: info@allardbuwalda.nl ,
Geniet ervan, tot ziens bij een optreden..!! groeten Allard

=============================================

 

Liefhebbers,
Was weer een roerig half jaar… allereerst natuurlijk de verrassing van de nominatie voor de nieuwe CD ” The Return of the Elephant” in oktober, erg leuk allemaal die aandacht voor dit project, wat ik eigenlijk al heel lang in gedachten had.
Ben alweer druk bezig met het nieuwe project “City Grooves” , waarover later meer..!!
Verder afgelopen tijd nog twee ontmoetingen met twee erg kundige saxofoon-mondstukken goeroe’s, te weten Francois Louis (eigen mondstukken/ligature lijn) en Jean-Paul Gauvin (hoofd-designer voor Vandoren, dus de man van de mondstukken, binders en rieten..!!).
Beide persoonlijk ontmoet en uitgebreid gesproken bij de firma Bakker. Hoewel ik erg trouw ben aan mijn set-up, blijf ik altijd geinteresseerd in nieuwe ontwikkelingen en ben dan ook blij dat ik volgend jaar met beide een persoonlijke afspraak ga maken, ik hou jullie op de hoogte natuurlijk.
En niet te vergeten de concertreeks met Borsato in het Gelredome, was weer een happening maar wel onverwacht vermoeiend, vooral het wachten kost meer energie dan het concert zelf, merkwaardig genoeg. Serie wordt herhaalt in maart (Sportpaleis, Antwerpen).
Tevens maken we met de Jayhorns nu gebruik van nieuwe microfoons van het merk AMT uit Amerika, super goede sound, op de in-ears die wij bijna altijd gebruiken zijn met name de koperblaasinstr. erg goed van elkaar te onderscheiden!!
En bij het TV-progr. MooiWeerDeLeeuw, natuurlijk weer div. muzikale hoogtepunten met o.a. Lionel Richie, Anastasia, Televizier-ring, Alain Clark (naast de laatste zeer succesvolle CD hebben we ook alweer stukken ingespeeld voor het volgende album…super..!!) en niet te vergeten Soulman Jamie Lidell !!
Tot zover maar weer, mocht je meer info willen over iets, mail dan svp naar: info@allardbuwalda.nl ,
Geniet ervan, groeten Allard